Curtea de Apel Bucuresti a suspendat normele de aplicare a legii care permite eutanasierea cainilor fara stapan

 

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat normele de aplicare a legii si a dat astfel câstig de cauza unei organizatii nonguvernamentale. Aceasta a contestat normele în instanta pentru ca le-a considerat abuzive, restrictive si în contradictie cu legea în sine.

caini vagabonzi, maidaneziCurtea de Apel Bucuresti a pronuntat vineri decizia în favoarea organizatiei internationale Vier Pfoten, suspendând normele de aplicare a legii care permite uciderea câinilor fara stapân.

Decizia instantei AICI

Potrivit deciziei oficiale comunicate de Curtea de Apel, Hotarârea de Guvern este suspendata în întregime.

Efectul imediat este acela ca legea uciderii nu mai dispune de norme de aplicare si, drept consecinta, nu mai exista un cadrul legal pentru reglementarea capturarii si uciderii câinilor fara stapân.

Hotarârea de Guvern 1059/2013 pentru aplicarea legii de gestionare a câinilor fara stapân a intrat în vigoare în octombrie 2013, dupa ce un copil si-a pierdut viata în urma atacului unor câini.

Normele de aplicare a legii au fost emise în decembrie 2013.

Pâna în prezent, mii de câini au fost ucisi în mai multe orase, inclusiv în Bucuresti, ceea ce a atras critici ale normelor de aplicare, inclusiv contestarea acestei HG la Curtea de Apel. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie