Programul Prima Casa 2014. Comisioane de analiza

 

In Monitorul Oficial nr. 448 din 19 iunie 2014 a fost publicat Ordinul nr. 813/2014 al ministrului Finantelor Publice privind stabilirea nivelului comisioanelor de analiza si/sau de gestiune in cadrul programului „Prima casa“, Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor in domenii prioritare pentru economia romaneasca, finantate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate Romaniei, Programului privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala si al Programului privind cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor.

prima casaIn cadrul actului normativ se arata:

Finantatorii care solicita Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii – SA – IFN (FNGCIMM) emiterea unei promisiuni de garantare in cadrul programului „Prima casa“ vor face dovada achitarii unui comision unic de analiza de 0,15%/an din valoarea promisiunii de garantare.

Pentru semestrul II al anului 2014 se aproba comisionul de gestiune a garantiilor acordate de FNGCIMM, in numele si contul statului roman, in cadrul programului „Prima casa“, la nivelul de 0,49% pe an, calculat la soldul garantiei statului.

Pentru analiza documentatiei care insoteste solicitarea de obtinere a acordului de principiu privind emiterea garantiei in cadrul Programului de sprijin conform art. 10 alin. (1) si (2) din Normele de implementare a Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor in domenii prioritare pentru economia romaneasca, finantate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate Romaniei, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 175/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, FNGCIMM percepe un comision unic de analiza in suma de 500 lei.

Pentru semestrul II al anului 2014 se aproba comisionul de gestiune a garantiilor acordate de FNGCIMM, in numele si contul statului roman, in cadrul Programului de sprijin prevazut la art. 3, la nivelul de 0,49% pe an, calculat la soldul finantarii garantate.

Pentru semestrul II al anului 2014 se aproba comisionul de gestiune a garantiilor acordate de FNGCIMM, in numele si contul statului roman, in cadrul Programului privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala, la nivelul de 0,49% pe an, calculat la soldul finantarii garantate.

Pentru semestrul II al anului 2014 se aproba comisionul de gestiune a garantiilor acordate de FNGCIMM, in numele si contul statului roman, in cadrul Programului privind cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor, la nivelul de 0,49% pe an, calculat la soldul finantarii garantate. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

1 comentariu

  1. pretul final la mediere pentru cumpara un apartament

Adaugă părerea ta


 

Distribuie