Impozitele pentru popoulatie vor creste

 

Persoanele fizice care detin cladiri cu o alta destinatie decât cea de locuinta vor plati un impozit reprezentând pâna la 2% din valoarea impozabila, iar impozitul pe masini va fi majorat semnificativ, de doua ori si jumatate în cazul autoturismelor cu motorizari de pâna la 1.600 centimetri cubi.

pusculita scutire plata impozitModificarile rezulta din proiectul de modificare a Codului Fiscal, elaborat de Guvern.

Documentul stabileste ca persoanele fizice, care în prezent sunt impozitate cu 0,1% din valoarea impozabila a cladirii, vor fi obligate sa achite pentru cladirile nerezidentiale un impozit cuprins între 0,25 si 1,5% din valoarea calculata de catre un evaluator autorizat sau de 2% din valoarea impozabila, daca nu exista un raport de evaluare.

Astfel, persoanele fizice vor fi taxate similar firmelor care detin astfel de cladiri.

Cota impozitului pe cladiri pentru care exista un raport de evaluare va fi stabilita de primarie.

În acelasi timp, proiectul modifica valorile de impozitare si coeficientii de ajustare pentru locuintele persoanelor fizice, însa suma de plata va ramâne foarte apropiata de valorile actuale.

Modificari vor fi efectuate de Guvern si la impozitul pe terenul din intravilan, unde suma de plata creste proportional cu rangul si zona localitatii, ajungându-se la cresteri de la 10.353 lei/hectar la 83.000 lei/hectar.

Pentru proprietarii de masini, impozitul va creste de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi în cazul autoturismelor cu motoare de pâna la 1.600 cm3 inclusiv si de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru masinile cu o capacitate cilindrica cuprinsa între 1.601 cmc si 2.000 cmc inclusiv.

Pentru autoturisme cu o capacitate cilindrica între 2.001 cmc si 2.600 cmc inclusiv, impozitul va scadea însa, de la 72 lei la 60 lei/200 cmc, scaderea continuând si pentru masini cu motoare mai mari.

Majorari de impozit vor fi efectuate si pentru masini de marfa, motociclete, barci cu motor, scutere de apa. Thomas Dinca, mediafax.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie