Procurorii DNA au extins urmarirea penala fata de fostul senator Catalin Voicu

 

Procurorii DNA au extins urmarirea penala fata de suspectul Catalin Voicu, sub aspectul savârsirii infractiunii de complicitate la abuz în serviciu.

catalin voicuÎn perioada 2004-2005, Catalin Voicu, în calitate de consilier la Administratia Prezidentiala si ulterior deputat, a intervenit în mai multe rânduri pe lânga functionari din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA Serv S.A. si respectiv functionari din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, pentru ca o firma sa fie favorizata în relatia cu aceste societati comerciale, dar si cu SISE Moldova si respectiv SISE Muntenia Nord, în cadrul unor proceduri de achizitie publica cu privire la produse / materiale de protectie a muncii.

Super-protectia muncii

Concret, Voicul a solicitat acestora acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protectiei muncii, în conditiile în care societatile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar si la preturi supraevaluate, achizitionate de la acelasi furnizor. Aceste “interventii” au vizat, pe lânga încheierea contractelor, si efectuarea cu prioritate a platilor catre firma respectiva. Ca urmare a acestor “interventii” a fost produs un prejudiciu total de 61.802.997.320 lei vechi, din care: 52.848.928.279 lei, echivalent cu 1.391.339 euro, reprezentând diferenta de pret între valoarea de cumparare si valoarea de revânzare practicata de firma respectiva în relatia cu SC Servicii Energetice Moldova SA (succesor în drepturi si obligatii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA) si 8.954.069.041 lei (895.406,90 RON) echivalent cu 252.796 euro, reprezentând diferenta de pret între valoarea de cumparare si valoarea de revânzare practicate de firma respectiva în relatia cu SC Electrica Serv SA – SISE Muntenia Nord. Virgil Burla, evz.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie