ANRE a aprobat acordarea de autorizatii pentru infiintarea a cinci noi proiecte fotovoltaice si a unei microhidrocentrale

 

Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în sedinta din 22 iulie, acordarea de autorizatii pentru înfiintarea a cinci noi proiecte fotovoltaice si a unei microhidrocentrale, potrivit unui document al institutiei.

parc fotovoltaic1Proiectele de producere a energiei din surse regenerabile au ajuns la o capacitate totala de 4.689 MW, la finele lunii mai, arata datete Transelectrica.

Astfel, în sistem, existau proiecte eoliene cu o putere de 2.829 de MW, parcuri fotovoltaice cu o capacitate totala de 1.200 de MW, microhidrocentrale de 560 de MW si proiecte pe baza de biomasa cu o putere cumulata de 100 de MW.

La finele lunii februarie, în sistem erau instalate capacitati de productie a energiei regenerabile de 4.582 de MW.

Producatorii de energie regenerabila primesc subventii sub forma certificatelor verzi, pe care le platesc toti consumatorii, inclusiv cei casnici, si care sunt reliefate separat în factura lunara la electricitate. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie