Strategia privind medierea si dezvoltarea profesiei de mediator in Romania pentru perioada 2014 – 2020

 

În luna iulie 2014, Consiliul de Mediere a demarat împreuna cu S.C. ALMARO Training S.R.L. procedurile pentru elaborarea Strategiei privind medierea si dezvoltarea profesiei de mediator în România pentru perioada 2014 – 2020.

Consiliul de MedierePe baza unei cercetari calitative si cantitative (studiul legislatiei în domeniu, mecanismelor de implementare la nivel national, european si international, chestionare, interviuri, focus grupuri, workshop-uri, consultare publica on-line si dezbateri) documentul va cuprinde analiza de impact a Strategiei de dezvoltare a profesiei de mediator în România pentru perioada 2008 – 2013, va formula o serie de obiective si directii strategice de actiune pentru dezvoltarea medierii si a profesiei de mediator pentru urmatorii ani si va cuprinde si un plan de masuri pentru perioada 2014 – 2017.

Strategia va lua în considerare opiniile exprimate de actorii sociali interesati (Consiliul de mediere, asociatii profesionale ale mediatorilor, mediatori autorizati, furnizori de formare, institutia prezidentiala, reprezentanti ai Guvernului, Parlamentului si sistemului judiciar, partidelor politice parlamentare, mediului academic, organizatiilor profesiilor liberale si societatii civile), în corelatie cu directiile de dezvoltare ale medierii în tarile Uniunii Europene si va constitui fundamentul viitoarelor actiuni ale Consiliului de Mediere.

Elaborarea strategiei se va realiza în perioada iulie – noiembrie 2014.

Persoane de contact sunt:

Adrian Banuta – consilier presedinte Consiliul de Mediere

E-mail: adriannbanuta@yahoo.com

Mobil: 0740131288

Adrian Badila – presedinte ALMARO Training

E-mail: adrian.badila@almaro-training.ro

Mobil: 0723562407

cmediere.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie