Un nou proiect de modificare a Codului Rutier

 

Guvernul a publicat un nou proiect de modificare a Codului Rutier. Iata câteva dintre principalele modificari.

codul rutierGuvernul interntioneaza sa modifice din nou OUG 195/2002, referitor la circulatia pe drumurile publice. Printre principalele modificari sunt urmatoarele:

-Posesorii unui permis de categorie B vor putea sa conduca, pe drumurile publice, tractoare cu masa maxima de 3,5 tone.

-Se clarifica regimul cetatenilor straini care locuiesc de cel putin sase luni în România si care pot solicita obtinerea unui permis de conducere.

-Permisul de conducere poate fi anulat chiar si în varianta în care soferul care a provocat un deces sau vatamare corporala primeste drept pedeapsa amenda, nu doar daca este condamnat la închioare. Noua forma stabileste drept conditie de anulare a permisului de conducere situatia urmatoare: “titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva la pedeapsa închisorii sau amenzii ori când instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savârsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie”. Forma actuala, aflata acum în vigoare, este mai putin specifica: “titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie”.

VEZI AICI INTEGRAL PROIECTUL DE MODIFICARE A CODULUI RUTIER

economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie