Dan Sova, la iesirea din sediul DNA: Am calitatea de suspect in dosarul legat de contracte cu complexurile energetice Turceni si Rovinari

 

Fostul ministru al Transporturilor Dan Sova a declarat miercuri, la iesirea din sediul DNA, ca are calitatea de suspect în dosarul legat de contracte cu complexurile energetice Turceni si Rovinari.

Dan Sova, Foto: ziaruldeolt.ro

Dan Sova, Foto: ziaruldeolt.ro

El a precizat ca acuzatia este de complicitate la abuz în serviciu.

„Da, am calitatea de suspect în dosar. (…) Eu va spun cu certitudine, ca vin de la audieri, ca nu s-a pomenit numele Victor Ponta absolut deloc. Nu exista nicio legatura între dânsul si acestea”, a afirmat Sova, raspunzând unei întrebari legate de o posibila implicare a premierului în acest caz.

Senatorul a mentionat ca este vorba de un dosar în legatura cu contracte de la Rovinari si Turceni.

„Domnii procurori ne-au adus la cunostinta care sunt problemele. Sunt legate de trei din contractele cu Rovinari si Turceni. S-au cerut niste lamuriri, o sa le aducem la cunostinta lamuririle, documentele. (…) Au fost dosarele prin care am reusit sa salvam de la faliment Rovinari si Turceni în procesele cu ICM si o creanta care exista între Turceni, daca nu ma însel, si Electrica cu privire la o serie de plati”, a sustinut Sova.

Întrebat daca a reusit sa obtina aceste contracte prin interventia lui Ponta care era partener cu cabinetul sau de avocatura, Sova a raspuns ca nu si ca nu s-a pus aceasta problema nici de catre procurori.

Potrivit lui Sova, onorariul a fost proportional, respectiv 1-2% din ce s-a obtinut, fiind un onorariu de succes.

El a negat si ca o parte din bani s-ar fi dus catre cabinetul de avocatura al lui Ponta. „Nici Blejnar n-a înteles asa ceva”, a adaugat Sova, care a precizat ca a dat explicatii privind acest lucru înca din 2008.

Dan Sova a mentionat ca procedura de selectie a firmei sale a fost transparenta si s-a facut prin cerere de oferta, participând mai multe firme de avocatura.

„(Procurorii — n.r.) vor sa înteleaga împrejurarea în care s-au încheiat aceste trei contracte, tinând cont ca exista un contract-cadru. (…) E o practica obisnuita la toate firmele de avocatura din România”, a spus senatorul PSD.

Dan Sova a afirmat ca demisia sa din functia de ministru nu are nicio legatura cu acest dosar.

„Nici nu stiam ca exista. Am înteles ca urmarirea penala s-a început în 30 iulie, iar eu mi-am dat demisia în 24 iunie”, a subliniat el, explicând înca o data ca motivul demisiei a fost numirea ca purtator de cuvânt al campaniei prezidentiale.

Sova a adaugat ca nu crede ca acest dosar îi va pune în pericol cariera politica si ca nu va afecta campania lui Victor Ponta la Presedintie. „Sunt fapte dinainte sa am legatura cu politica”, a explicat el.

Dan Sova a adaugat ca nu vede nicio coincidenta între începerea urmaririi penale în dosar si evenimentele electorale din acest an.

„E dreptul procurorilor. Au avut o sesizare, indiferent de când au avut-o, o cerceteaza, noi raspundem si lamurim. (…) Nu am dat declaratie, dupa ce vom studia dosarul. (…) Nu îmi e teama de nicio ancheta, oricine are dreptul sa sesizeze Parchetul, (…) iar eu ca orice cetatean al României trebuie sa raspund”, a conchis Sova.(A — autor: Madalina Cochinescu, editor: Claudia Stanescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie