ANRE si InfoCons au incheiat un protocol de colaborare pentru dezvoltarea de programe pentru informarea cetatenilor

 

Autoritatea Nationala de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) si Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Pomovarea Programelor si Strategiilor din România (ANPCPPSR) – InfoCons au încheiat un Protocol de colaborare cu scopul de a crea cadrul de functionare pentru cooperarea în ceea ce priveste protectia consumatorilor si dezvoltarea unor programe si activitati de informare a acestora.

Act sub semnatura privataDirectiile principale si obiectivele colaborarii constau în asigurarea protectiei consumatorilor în cadrul unei economii de piata functionale în sectorul energetic, prin informarea cât mai corecta si completa a consumatorilor finali de energie si desfasurarea unor programe comune în acest sens, se arata într-un comunicat remis joi AGERPRES.

ANRE precizeaza ca dezvoltarea gradului de informare a opiniei publice, comunicarea noului cadru de reglementare, implementarea standardelor privind eficienta energetica, precum si actiunile întreprinse în vederea asigurarii protectiei consumatorilor si a responsabilizarii operatorilor economici din domeniu, prin respectarea reglementarilor emise, sunt prioritati în activitatea institutiei.

ANPCPPSR a lansat, joi, Centrul National de Consiliere si Consultanta a Consumatorilor în Domeniul Energiei Electrice. Proiectul este initiat de ANPCPPSR — InfoCons, sub egida Federatiei Asociatiilor de Consumatori, cu sprijinul Enel România.

În cadrul proiectului, consumatorii au la dispozitie un numar de telefon unic — 021.9615, la care pot suna pentru sesizari în domeniul energiei electrice, totodata acestia pot depune sesizarea si prin prin e-mail la adresa sesizarienergieelectrica@protectiaconsumatorilor.ro.(AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

  1. […] 14 august – http://www.medierenet.ro/2014/08/14/anre-si-infocons-au-incheiat-un-protocol-de-colaborare-pentru-de… […]

Adaugă părerea ta


 

Distribuie