Tortionarul Ion Ficior a fost trimis in judecata de PICCJ

 

Tortionarul Ion Ficior a fost trimis în judecata luni, de Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, fiind acuzat de crimele din perioada în care a condus colonia de munca de la Periprava, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul institutiei.

ion ficiorPotrivit surselor citate, Ion Ficior a fost trimis în judecata pentru savârsirea de infractiuni contra umanitatii, în dosarul având ca obiect sesizarea formulata de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Ion Ficior este acuzat ca, în perioada 1958-1963, când a condus Colonia de munca Periprava, a introdus si coordonat un regim de detentie represiv, abuziv, inuman si discretionar împotriva detinutilor politici, fiind înregistrate 103 decese.

Ficior este al doilea tortionar trimis în judecata, dupa ce în luna iunie a fost deferit justitiei Alexandru Visinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sarat din 1956 pâna la desfiintarea închisorii, în 1963, ultimul sef al închisorii în care a sfârsit, în urma torturilor, si liderul taranist Ion Mihalache.

Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie anunta, în 24 octombrie 2013, ca Ion Ficior este urmarit penal pentru genocid, fapta ce a fost schimbata în infractiuni contra umanitatii, odata cu intrarea în vigoare a noului Cod penal. Otilia Ciocan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie