Dosarul penal in care era cercetata Adina Buzatu a fost clasat

 

Acum aproape doi ani, asupra Adinei Buzatu planau acuzatii grave de evaziune fiscala, ce ar fi putut sa o arunce dupa gratii chiar si opt ani. De câteva zile, stilista poate sa doarma linistita, pentru ca spectrul puscariei s-a risipit complet dupa ce dosarul penal care a vizat-o a fost clasat deoarece, spun anchetatorii, nu exista prejudiciu.

adina buzatuLa finele anului 2012, politistii de la “Economic”- Sector 3 au luat la puricat, în urma unor reclamatii venite din partea unor clienti, mai multe societati implicate în comertul cu haine de firma aduse din import, în special din Turcia.

Asa se face ca printre companiile vizate de inspectia financiara ce s-a derulat pe durata a cinci zile (22-26 septembrie 2012) s-au aflat si magazinele, depozitele si, fireste, actele contabile ale firmei Adinei Buzatu.

La o prima evaluare financiar- contabila facuta de expertii politiei în urma controlului, s-a stabilit ca stilista ar fi fentat statul român cu aproximativ 100.000 de euro, suma despre care anchetatorii spuneau la vremea respectiva ca reprezinta taxe si impozite neachitate, aferente afacerilor derulate de Adina Buzatu.

Cu alte cuvinte, evaziune fiscala, infractiune ce a facut obiectul unui dosar penal ce a trecut, în cei doi ani, atât prin mâinile politistilor de la “Economic”, cât si prin cele ale procurorilor de la Tribunalul Bucuresti si de la Curtea de Apel.

S-a judecat prin tribunale mai bine de un an

Acuzatia a fost negata vehement de creatoarea de moda care, în toate declaratiile pe care le-a dat anchetatorilor, a sustinut permanent ca este nevinovata si ca afacerea ei cu haine de lux aduse din Turcia – vândute mai apoi prin reteaua sa de magazine de fite din buricul Capitalei – este perfect legala.

Dupa aproximativ un an, timp în care specialistii au facut mai multe expertize si contraexpertize financiar-contabile cerute atât de anchetatori, cât si de avocatii apararii, procurorii Tribunalului Bucuresti au constatat ca nu mai exista nici un prejudiciu si, fireste, nici temuta infractiune de evaziune fiscala ce i-ar fi putut aduce creatoarei de moda o condamnare de opt ani de închisoare.

Prin urmare, au dispus ca Adina Buzatu sa nu mai fie trimisa în judecata. Dar stilista mai avea – pâna la victoria finala – de trecut un alt hop, pentru ca, între timp, Oficiul pentru Spalarea Banilor facuse o plângere penala la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel, pentru suspiciuni legate de acuzatia de spalare de bani, infractiune care însa nu s-a confirmat.

“Spalarea de bani este o infractiune ce deriva din evaziunea fiscala. Cum evaziunea fiscala nu a existat, prejudiciul fiind zero, nici spalarea de bani nu exista, asa ca dosarul a fost clasat. Adina Buzatu este nevinovata. Actele urmeaza sa fie definitivate în cursul zilelor urmatoare”, ne-au dezvaluit surse judiciare. Cristian Burcioiu, libertatea.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie