Parlamentul si Guvernul au primit o solicitare de amanare a intrarii in vigoare a legii privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare

 

Sfântul Sinod solicita Parlamentului si Guvernului sa amâne intrarea în vigoare a legii privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare, „act normativ deficitar si ambiguu, cu o principala motivatie: crearea cimitirelor private, fara reglementarea problemelor generate de acesta”.

guvernul ponta 3Luni, în Sala Sinodala din resedinta patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, a avut loc sedinta de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Între hotarârile adoptate figureaza si aceea privind solicitarea de amânare a intrarii în vigoare a Legii 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare.

„Sfântul Sinod a luat act cu îngrijorare de adoptarea Legii nr. 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare, act normativ deficitar si ambiguu în multe privinte, având ca principala motivatie crearea cadrului legislativ pentru înfiintarea de cimitire private, de catre operatori economici, dar care nu reglementeaza corespunzator problemele generate prin noutatile aduse. De aceea, Sfântul Sinod solicita Guvernului si Parlamentului României sa amâne intrarea în vigoare a acestei legi în vederea modificarii si completarii acestui act normativ”, a precizat institutia.

Legea 102/2014 prevede printre altele ca oricine are dreptul la o înmormântare decenta si la aducerea ultimului omagiu la locul de veci al decedatului. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie