Aprobarea Regulilor de procedura arbitrala ale Curtii de Arbitraj Comercial International

 

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 613 din data de 19 august 2014 a fost publicata Decizia Colegiului Curtii de Arbitraj Comercial International nr. 1/2014 pentru aprobarea Regulilor de procedura arbitrala ale Curtii de Arbitraj Comercial International.

monitorul oficial al romanieiRegulile de procedura arbitrala se aplica în arbitrajul intern si international organizat de Curtea de Arbitraj Comercial International de pe lânga Camera de Comert si Industrie a României.

Curtea de Arbitraj organizeaza si administreaza solutionarea litigiilor interne si internationale, pe calea arbitrajului institutionalizat, daca partile au încheiat, în acest sens, o conventie arbitrala si au sesizat Curtea.

Litigiu arbitral este orice litigiu izvorând dintr-un contract sau în legatura cu contractul, inclusiv referitor la încheierea, interpretarea, executarea sau desfiintarea lui, ca si din alte raporturi juridice arbitrabile.
Arbitrul unic sau, dupa caz, totalitatea arbitrilor si supraarbitrilor învestiti cu solutionarea unui litigiu determinat constituie tribunalul arbitral al Curtii de Arbitraj. Tribunalul arbitral constituit este abilitat sa judece un litigiu determinat si sa pronunte o hotarâre definitiva, executorie si obligatorie pentru parti. Judecarea litigiului revine exclusiv tribunalului arbitral învestit.

Regulile de procedura arbitrala privesc:
– conventia arbitrala;
– constituirea tribunalului arbitral, termenul, sediul si locul arbitrajului;
– procedura preliminara, comunicarea actelor de procedura, masurile asiguratorii si provizorii, cheltuielile arbitrale;
– procedura arbitrala: înfatisari si dezbateri, exceptiile, probele, încheierea de sedinta, hotarârea arbitrala;
– dispozitii speciale privind arbitrajul international;
– dispozitii speciale privind arbitrajul ad hoc;
– scoaterea de pe rol a litigiului, perimarea.

juridice.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie