CSM a aprobat Raportul Inspectiei Judiciare privind verificarea masurilor luate in vederea solutionarii dosarelor mai vechi de un an deschise la sesizarea Curtii de Conturi

 

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat Raportul Inspectiei Judiciare privind verificarea masurilor luate de procurori si conducerile parchetelor în vederea solutionarii dosarelor mai vechi de un an de la data sesizarii, având ca obiect plângeri formulate de Curtea de Conturi a României.

csmPotrivit unui comunicat al CSM, analizând Raportul Inspectiei Judiciare, membrii Sectiei au retinut ca în perioada 2005 — 2013 Curtea de Conturi a României a adresat organelor judiciare un numar de 374 de sesizari din care, pâna la efectuarea controlului, 136 au fost solutionate, iar 238 se aflau în curs de instrumentare.

Totodata, membrii Sectiei pentru procurori au retinut faptul ca, la data finalizarii verificarilor, pe rolul parchetelor se aflau în lucru un numar de 67 de dosare mai vechi de un an de la data înregistrarii sesizarii.

Controlul a fost dispus ca urmare a transmiterii catre Consiliul Superior al Magistraturii a unei analize realizate de Curtea de Conturi referitoare la stadiul de solutionare a sesizarilor, care au fost adresate organelor de urmarire penala în perioada 2005-2013.

Verificarile inspectorilor au vizat respectarea normelor de procedura si masurile luate de procurori si conducerea unitatilor de parchet în vederea solutionarii cu celeritate a dosarelor mai vechi de un an de la data sesizarii.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie