Senatul a aprobat exonerarea cadrelor didactice de la plata sumelor evidentiate ca prejudiciu in raportul Curtii de Conturi

 

Senatul a decis, luni, exonerarea de la plata a cadrelor didactice pentru sumele reprezentand venituri de natura salariala pe care acestea trebuie sa le restituie ca urmare a deciziilor de impunere emise de angajatori, drept consecinta a constatarii facute de catre Curtea de Conturi.

senatul romanieiProiectul, reexaminat la solicitarea presedintelui Traian Basescu, a intrunit 122 voturi ”pentru”, doua voturi ”impotriva” si doua abtineri, solicitarea ca legea sa fie respinsa primind vot negativ din partea majoritatii senatorilor.

Initial, semnatarii proiectului propusesera exonerarea de la plata a personalului incadrat in unitatile de invatamant din Lupeni, Petrosani si Vulcan pentru veniturile de natura salariala pe care trebuie sa le restituie in urma constatarii unor prejudicii de catre Curtea de Conturi.

Comisia pentru munca a adoptat, insa, un raport prin care extinde prevederile legii, eliminand restrictia aplicarii ei doar pentru localitatile Lupeni, Petrosani si Vulcan.

Presedintele Basescu a mentionat, in cererea de reexaminare, ca modalitatea de stabilire a domeniului de aplicare a acestui act normativ este de natura sa confere caracter individual si discriminatoriu legii intrucat aceasta nu se aplica la un numar nedeterminat de cazuri concrete, in functie de incadrarea lor in ipoteza normei, ci intr-un singur caz, respectiv personalului incadrat in unitatile de invatamant din localitatile mentionate.

realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie