Clasificarea fermelor si exploatatiilor agricole din Romania se modifica

 

Deputatii Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor au votat în unanimitate pentru schimbarea clasificarii fermelor si exploatatiilor agricole din România. Desi initiativa a fost respinsa la Senat, Camera Deputatilor este forul decizional, iar dupa acordul convenit în comisia de specialitate, cel din plen este doar o formalitate.

fermieriAsa cum reiese din documentele parlamentare, proiectul de lege are ca obiect de reglementare clasificarea fermelor si exploatatiilor agricole, precum si abrogarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 166/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Propunerea legislativa a fost depusa în noiembrie anul trecut si îl are, ca prim-initiator, pe deputatul Liviu Harbuz, vicepresedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor.

Cele mai mari modificari au fost aduse prin amendamente la clasificarea fermelor românesti dupa natura activitatii pe care o desfasoara. Astfel, vor exista trei mari categorii:

A.Exploatatii specializate – culturi

1.Exploatatii specializate în culturi de câmp

2.Exploatatii specializate în horticultura

3.Exploatatii specializate în culturi permanente

B.Exploatatii specializate – productie animala

1.Exploatatii specializate în animale erbivore

2.Exploatatii specializate în animale granivore

C.Exploatatii mixte

1.Exploatatii de culturi mixte

2.Exploatatii mixte de crestere a animalelor

3.Exploatatii mixte de culturi si cresterea animalelor

4.Exploatatii neclasificate

Modificari vor fi facute în perioada urmatoare si în modul în care sunt clasificate fermele românesti în functie de dimensiunea lor, în noua legislatie fiind scoase faimoasele UDE ca unitati de masura si înlocuite cu valori exprimate în EURO.

Citeste mai departe pe agrointel.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie