A crescut numarul companiilor romanesti in Top 500 Europa Centrala

 

Numarul companiilor din România aflate în Top 500 Europa Centrala a crescut, anul trecut, de la 35 la 42, iar activele acestora au urcat cu 10% fata de anul anterior, tara mentinându-se, astfel, pe locul cinci în clasamentul realizat anual de compania Deloitte.

Deloitte„România, în comparatie cu peisajul destul de sumbru, auster si neîncurajator, al Europei Centrale si de Est, a avut niste performante aproape spectaculoase, în 2013, fata de restul tarilor analizate. România a avut cea mai mare crestere, cu 7 companii, dintre toate cele 18 tari analizate. Industria de consumer business în România a crescut cu 5 companii, pentru ca din cele 7, 5 sunt din consum”, a declarat George Mucibabici, presedinte si coordonator Sector Public Deloitte România.

El a precizat ca veniturile totale ale companiilor românesti din top au urcat, anul trecut, cu 10% fata de 2012, pâna la 43 de miliarde de euro. În plus, 29 dintre companiile românesti au înregistrat venituri în crestere fata de anul anterior.

„Foarte interesanta este aceasta cifra, 29. Cresterea medie este zero per total (nr. în top). Deci 50% au crescut, 50% au scazut. În România, din 42 de companii, 29 au crescut, deci mai mult decât media regiunii. În plus, avem 16 companii care si-au îmbunatatit pozitia în Top 500. Avem 11 companii nou intrate, avem si unele care au iesit, dar avem si cea mai mare crestere, de 258 de pozitii)”, a mai spus Mucibabici.

Ca si în anii anteriori, industria energiei si a resurselor a contribuit cel mai mult la definirea locului ocupat de România în clasamentul final, cu venituri cumulate de 19,1 miliarde de euro, urmata de industria bunurilor de consum si transporturi cu 12,1 miliarde de euro, industria prelucratoare cu 8,1 miliarde de euro si tehnologie, media si telecomunicatii (TMT) cu 2,3 miliarde de euro.

Cea mai bine clasata companie româneasca în top este OMV Petrom, pe locul 19.(AS — autor: Ana-Maria Vasile, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie