Salariul mediu net a crescut in luna iulie la 1.719 lei

 

Câstigul salarial mediu nominal net a fost în iulie de 1.719 lei, în crestere fata de luna precedenta cu 32 lei (1,9%), iar cele mai mari valori s-au înregistrat în extractia petrolului brut si a gazelor naturale (4.562 lei), la polul opus situându-se hotelurile si restaurantele (1.011 lei).

bani1În luna iulie 2014, câstigul salarial mediu nominal brut a fost de 2378 lei, cu 1,9% mai mare decât în luna iunie 2014, potrivit Institutului National de Statistica.

Indicele câstigului salarial real pentru luna iulie 2014 fata de luna precedenta, calculat ca raport între indicele câstigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 102,0%.

Fata de luna octombrie 1990, indicele câstigului salarial real a fost de 128%, cu 2,4 puncte procentuale mai mare fata de cel înregistrat în luna iunie 2014.

INS precizeza ca în cursul anului se înregistreaza fluctuatii ale câstigului salarial determinate, în principal, de acordarea premiilor anuale si a primelor de sarbatori (decembrie, martie/aprilie). Acestea influenteaza cresterile sau scaderile în functie de perioada în care sunt acordate, conducând, în cele din urma, la estomparea fluctuatiilor câstigului salarial lunar la nivelul întregului an. Ovidiu Tempea, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie