Piata asigurarilor de biciclete in crestere

 

Pe masura ce a crescut numarul bicicletelor, au aparut si asigurarile pentru ele, mai ales ca unele costa, cateva mii de euro, iar hotii stau la panda.

pista bicicletaAsa ca proprietarii prefera sa incheie o asigurare pentru bicicleta preferata. Polita anuala ajunge la 10 la suta din valoarea vehiculului pe doua roti.

Statisticile arata ca in fiecare an, in Bucuresti se fura in jur de 600 de biciclete. Iar cand pedalezi o bijuterie pe doua roti, care ajunge sa coste cat o masina la mana a doua, cu siguranta nu vrei sa risti sa ramai si fara bicicleta si cu un gol in buzunar. Tocmai de aceea au aparut asigurarile.

Despagubirea maxima este, pentru inceput, de 1500 de euro la bicicletele noi si de 1000 de euro pentru cele second hand. Banii se dau doar in cazul furtului. Iata si costul unui astfel de serviciu. „Se plateste o prima de asigurare, care este de 10% pe an”, spun vanzatorii de biciclete.

Aceasta nisa aparuta pe piata asigurarilor vine dupa ce numarul furturilor a crescut de la an la an. „Se fura in toata tara nu doar in Bucuresti si multe se vand in Romania, la negru”, spun vanzatorii de biciclete

Un domn ne prezinta bicicleta lui, care costa nu mai putin de 7.000 de euro. Se gandeste si el serios sa o asigure. Una i-a fost furata in urma cu cativa ani, iar pe cea de acum nu o scapa din ochi. „O iau peste tot cu mine, o bag in magazin chiar daca uneori trebuie sa ma cert cu lumea”, spune Daniel.

Vanzarile bicicletelor au tot crescut in ultimii ani. In 2013, de pilda, piata a atins 45 de milioane de euro. Iata una care costa 11.000 de euro. „Este o bicicleta extrem de aerodinamica, a luat si premiu anul trecut”, spune proprietarul.

NU doar bicicletele se asigura, mai nou. Daca la Hollywood vedetele isi asigura cu miloane de dolari picioarele sau vocea, si noi am inceput sa avem pretentii.

In ultima vreme tot mai multi romani si-au asigurat telefoanele inteligente, laptopurile si aparatura electronica, in general. Exista insa si cazuri cand oamenii si-au asigurat nunta, botezul copilului sau chiar animalele de companie. stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie