Piata asigurarilor de sanatate in crestere

 

Asigurarile de sanatate, care înca de la aparitie au fost cenu­sa­reasa din piata privata de sa­na­tate, au început anul în forta, în conditiile în care com­panii cu peste 54.000 de angajati au semnat contracte cu firmele de asigurari.

asigurare sanatateDaca se ia în considerare un pret mi­nim de 150 de euro (anual) pentru o asi­gurare, rezulta ca noile întelegeri re­prezinta pentru firmele de asigurare un business de cel putin 8 mil. euro, care adunat la o piata de 20 mil. euro anul trecut ar înseamna o crestere de 40%.

Cel mai mare contract s-ar putea consemna chiar în septembrie, în con­ditiile în care Omniasig si Signal Iduna au câstigat contul Petrom, po­trivit unor surse din piata citate de ZF. Petrom este cel mai mare angajator privat din economie, cu 20.000 de sala­riati. Informatia nu a fost nici con­fir­mata, dar nici infirmata de niciuna dintre parti. Petrom are si propria compania de servicii medicale, Petromed.

De ce în 2014?

„Piata asigurarilor de sanatate continua sa creasca, însa pornind de la o baza înca restrânsa. Pentru o crestere accelerata, primul pas s-a facut prin intro­ducerea pachetului de baza. Treptat, românii vor constientiza ca pa­chetul de baza nu acopera toate ser­viciile medicale de care au nevoie. Un alt pas este în lucru, respectiv intro­du­cerea deductibilitatii fis­cale totale la achizitionarea unei asigurari de sana­tate“, spune Emilia Bunea, CEO al Metro­politan Life. Ioana David, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie