Guvernul a adoptat un pachet de masuri de sprijin pentru autoritatile locale

 

Guvernul a adoptat, luni, prin ordonanta de urgenta, un pachet de masuri de sprijin pentru autoritatile locale, precum acoperirea cheltuielilor cu salvamarii de la bugetul de stat, interzicerea blocarii conturilor in caz de insolventa si posibilitatea depasirii plafonului de posturi acceptat.

victor ponta in sedinta de guvernAstfel, au fost completate sursele de finantare prin care autoritatile locale din zonele cu plaje turistice trebuie sa acopere cheltuielile salvamarilor, in sensul ca platile vor putea fi efectuate de la bugetul de stat, nu doar din bugetul primariilor ca pana in prezent. Masura presupune un efort financiar de 4 milioane lei pentru anul viitor.

O alta prevedere este ca pentru cheltuielile din invatamant, sanatate si asistenta sociala suportate de administratia locala nu va mai fi impusa obligativitatea incadrarii intr-un numar maxim de posturi. Astfel, daca la un spital, de exemplu, apare necesitatea suplimentarii posturilor fara ca operatiunea sa necesite alte fonduri, poate fi efectuata aceasta majorare de posturi. digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie