Deputatul Adrian Simionescu suspectat de evaziune fiscala intr-un dosar cu prejudiciu de un milion de euro. Procurorii DNA fac perchezitii in Teleorman, Giurgiu si Ilfov

 

Procurorii DNA fac, miercuri, 10 perchezitii în judetele Teleorman, Giurgiu si Ilfov, la firme si la persoane suspectate de fapte de coruptie si evaziune fiscala, cu un prejudiciu de peste un milion de euro, surse judiciare declarând ca în acest caz ar fi implicat si deputatul PSD Adrian Simionescu.

perchezitii1Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), în aceasta cauza se fac cercetari privind savârsirea, în perioada 2012 – 2014, de infractiuni asimilate celor de coruptie si evaziune fiscala cu componenta transfrontaliera, prejudiciul estimat fiind de peste un milion de euro.

Procurorii fac, în acest caz, zece perchezitii în judetele Teleorman, Giurgiu si Ilfov, la sedii si puncte de lucru ale unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane, a precizat DNA, într-un comunicat de presa.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca în acest caz ar fi implicat si deputatul PSD Adrian Simionescu, precum si un om de afaceri.

Simionescu ar fi în atentia anchetatorilor pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau însarcinarea pe care o îndeplineste o persoana ori încheierea de tranzactii financiare, utilizând informatiile obtinute în virtutea functiei, atributiei sau însarcinarii sale, au precizat sursele judiciare.

Procurorii sunt sprijiniti în aceasta cauza de Serviciul Român de Informatii si de Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Adrian Constantin Simionescu este deputat din 2012. Simionescu a fost viceprimar în Turnu Magurele, în perioada 1996-1997, si vicepresedintele Consiliului Judetean Teleorman, în 2008-2009. Acesta a detinut functia de vicepresedinte al PD Teleorman din 1996 pâna în 2001. Ulterior, el a trecut la PSD, iar în 2001 a fost numit vicepresedinte al PSD Teleorman. Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie