Vanzarea locului din camin poate aduce studentilor exmatricularea

 

Au stat la coada pentru a prinde un loc în camin doar ca mai apoi sa-l vânda. La Cluj, pretul la negru al unei camere în campus poate ajunge si la 300 de euro. Desi reprezentantii universitatilor sustin ca studentii care sunt prinsi ca încheie astfel de afaceri vor fi exmatriculati, asta nu pare sa-i sperie. Mai mult, tinerii îsi afiseaza numerele de telefon pe site-uri de publicitate si dau toate informatiile despre camerele scoase la vânzare.

Loc in caminSite-urile de publicitate din Cluj sunt pline de oferte care pun la bataie locuri în caminele studentesti. Asa ca nici pentru noi nu a fost greu sa gasim un loc în campus. Scenariul a fost simplu: doi frati cauta o camera.

„Eu ma duc si îmi iau locul ca si cum ar fi pentru mine, întelegi, si eu o sa-i dau ei toate actele inclusiv legitimatia pentru ca ea de legitimatie va avea nevoie când intra în camin si o sa-si puna poza ei”, a spus o studenta. Cerem mai multe detalii, iar studenta îsi promoveaza atent camera la care oricum are de gând sa renunte.

„E renovat acum conditiile sunt ok, caldura este, deci nu-i frig, a pus paturi noi, saltele noi, fiecare are biroul lui este loc pentru frigider”, a spus studenta. Nu suntem multumiti de oferta si cautam o alta propunere. Dam de o studenta de la o alta facultate, dar care are aceeasi strategie. „Eu iau dispozitie de camin ea merge se cazeaza si în fiecare luna ori îi dau o copie dupa buletinul meu ori în fiecare luna merg cu ea si îi platesc o suta de lei sau cât costa pe luna”.

Scenariul a fost dus pâna la capat si ne-am întâlnit pentru a încheia tranzactia. „Am înteles ca 175, trebuie sa dati 155 atât se plateste în fiecare luna si 20 trebuie sa dati la început garantie si mai îmi dati mie 120”. Suntem asigurati ca nu vor fi probleme. „Eu sincer nu am auzit pe nimeni sa de-a afara din camin. Trebuie sa te descurci si tu putin adica daca vine cineva si îti cere un act de identitate spui ca esti prietena mea si eu sunt plecata pâna jos. Sa stiti ca nu sunteti singurii care procedati asa. Câta lume m-a sunat ca vrea un loc în camin nici nu aveti idee”.

Reprezentantii universitatilor sunt, însa, de alta parere. Ei sustin ca nimeni nu ar putea sa-si vânda locul în camin la cât de des se fac controale. „Cei care sunt în acesta postura vor fi sanctionati cu exmatriculare din camin pentru tot restul anilor de studii vor primi de asemenea o amenda, contravaloarea a zece taxe de cazare”, a spus Mirela Botan, purtator de cuvânt UTCN Cluj. În Cluj-Napoca studiaza peste 75 de mii de studenti si doar pentru un sfert dintre acestia se asigura un loc în camin. digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie