Politistii fac perchezitii in 14 judete si Bucuresti la persoane suspectate de infractiuni economice

 

Un numar de 54 de perchezitii au loc, miercuri dimineata, în 14 judete si în Bucuresti, fiind vizate persoane si firme suspectate de infractiuni economice prin realizarea de achizitii de marfuri în sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria si Polonia, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane euro.

perchezitii1Potrivit unui comunicat al Politiei Române, miercuri dimineata, peste 250 de politisti, dintre care 75 specializati în investigarea fraudelor, sprijiniti de politisti de investigatii criminale, ordine publica si arme, explozivi si substante periculoase, precum si luptatori de actiuni speciale si jandarmi fac 54 de perchezitii în Bucuresti si în 14 judete, respectiv Mehedinti, Iasi, Giurgiu, Bihor, Prahova, Dâmbovita, Arges, Vâlcea, Dolj, Vrancea, Buzau, Ilfov, Ialomita si Galati, pentru probarea activitatii infractionale a mai multor persoane fizice si juridice suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, 11 perchezitii au loc în Mehedinti, cinci în Bucuresti, Arges, Vâlcea, Iasi si Bihor, patru în Giurgiu si Prahova, doua în Ilfov, Dâmbovita si Vrancea si câte una în Dolj, Galati, Ialomita si Buzau.

Perchezitiile au loc la locuinte si sedii de societati comerciale, urmând sa fie puse în aplicare 30 de mandate de aducere.

”Este vizata verificarea legalitatii activitatii desfasurate de catre persoanele banuite prin intermediul a 40 de societati comerciale din România si a zece societati comerciale din Ungaria, Bulgaria si Polonia”, se mai arata în comunicatul Politiei Române.

În fapt, în perioada 2013 – 2014, reprezentantii societatilor implicate ar fi realizat achizitii de marfuri în sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria si Polonia (mase plastice, materiale de constructie, profile din PVC, tevi, tabla, fier beton), pe care le-ar fi revândut pe piata interna, sustragtndu-se de la plata TVA si a impozitului pe profit, prin înregistrarea în contabilitate de achizitii fictive de la alte societati controlate de persoanele suspectate.

Activitatile infractionale s-ar fi derulat în complicitate cu mai multi transportatori care schimbau documentele de transport la intrarea în tara, creând astfel o aparenta de legalitate a transporturilor de marfuri.

Prejudiciul estimat pâna în prezent este de trei milioane de euro, reprezentând taxe si impozite sustrase de la plata.

Întreaga activitate beneficiaza de suportul tehnic si informativ al Serviciului Român de Informatii.

Actiunea se desfasoara în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, sub supravegherea Parchetului de pe lânga Tribunalul Mehedinti. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie