Guvernul anunta in luna noiembrie care va fi urmatoarea grupa de alimente la care se va reduce TVA-ul de la 24 la 9%

 

În luna noiembrie, Guvernul anunta care va fi urmatoarea grupa de alimente la care se va reduce TVA-ul de la 24 la 9%. Carnea, legumele, fructele sau produsele bio ar putea costa mai putin de anul viitor pentru ca reducerea TVA s-ar putea aplica chiar începând cu 1 ianuarie, informeaza Romania TV.

TVA la incasare 1Rezultatele foarte bune înregistrate dupa scaderea TVA la produsele de panificatie au convins Guvernul ca masura se poate extinde si la alte grupe de alimente. Specialisti din Ministerul Agriculturii si Ministerul de Finante analizeaza situatia pentru a vedea care va fi urmatoarea grupa de alimente la care se va reduce TVA. Decizia va fi anuntata în noiembrie. Reducerea TVA la o alta grupa de alimente va trebui insa negociata cu FMI si CE, au spus surse guvernamentale pentru Romania TV.

Sectorul productiei de carne este primul care trebuie ajutat în cazul în care vorbim despre reducerea Taxei pe Valoare Adaugata /TVA/ si la alte categorii de produse, a declarat la sfârsitul lunii septembrie vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, într-o conferinta de specialitate. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie