Sase luni de inchisoare cu suspendare pentru Brindusa Novac

 

Fosta deputata PDL Brîndusa Novac a fost condamnata definitiv de Înalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni închisoare cu suspendare pentru savârsirea infractiunii de conflict de interese.

brindusa novacÎntr-un dosar separat, tot instanta suprema a decis definitiv ca Brîndusa Novac s-a aflat în stare de incompatibilitate.

În mai 2011, ANI a constatat ca Brîndusa Novac, deputat si director al „Circ & Variete Globus” Bucuresti, a încalcat legislatia privind regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativa si penala, deoarece, în perioada 5 decembrie 2006 — 12 mai 2009, în calitate de persoana fizica, precum si în calitate de asociat în cadrul SC Sidus Artis SRL, ar fi încheiat 11 contracte de colaborare, precum si contracte pentru realizarea unor spectacole de catre Circul Globus Bucuresti (în prezent „Circ&Variete Globus” Bucuresti).

ANI sustinea atunci ca Brîndusa Novac s-a aflat în conflict de interese în materie administrativa, deoarece ar fi semnat, în calitate de persoana fizica, cu ”Circ & Variete Globus” Bucuresti, doua contracte de realizare a scenariilor si regiei pentru doua spectacole, precum si un contract de colaborare încheiat între ”Circ & Variete Globus” Bucuresti si SC Sidus Artis SRL, societate în cadrul careia a detinut, pâna la 23 iunie 2010, calitatea de asociat. Valoarea totala a celor trei contracte semnate este de 443.440 lei.

De asemenea, ANI sustinea ca exista indicii privind savârsirea de catre Brîndusa Novac a infractiunii de conflict de interese, deoarece ar fi semnat, în perioada 5 decembrie 2006 — 10 aprilie 2008, în calitate de director/manager la „Circ & Variete Globus” Bucuresti, contracte de realizare a regiei si a scenariilor pentru spectacole cu SC Sidus Artis SRL, societate în cadrul careia avea calitatea de asociat, cu o cota de participare de 50%.

Valoarea totala a celor 11 contracte semnate cu încalcarea legislatiei privind conflictul de interese în materie administrativa, precum si a celei prevazute de Codul penal al României este de 1.194.032 lei.

La 23 februarie 2011, ANI a constatat si starea de incompatibilitate în care s-a aflat Brîndusa Novac ca urmare a exercitarii simultane a demnitatii de deputat si a functiei de director manager la „Circ & Variete Globus Bucuresti”.(AS — Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie