Decizia privind ridicarea imunitatii deputatului Ioan Adam amanata de Comisia juridica

 

Comisia juridica a amânat decizia privind ridicarea imunitatii deputatului PSD Ioan Adam, urmând ca Biroul Permanent al Camerei sa stabileasca noul termen. Anuntul a fost facut de catre deputatul PNL Alina Gorghiu, membru al Comisiei juridice.

comisia de revizuire a constitutieiDecizia a fost luata cu majoritate de voturi, pe motive procedurale. PSD a invocat ca demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament nu a fost primita la comisie si înca nu este efectiva.

„Exista o singura cerere care vizeaza pe domnii Hrebenciuc si Adam iar cei doi avocati ai domnului Adam au ridicat aceasta problema procedurala si au existat temeri ca, daca nu clarificam acest aspect, s-ar putea sa fie o eventuala slabiciune de care vor profita în instanta avocatii apararii”, a spus presedintele comisiei, Bogdan Ciuca, citat de Agerpres.

Potrivit lui Ciuca, Biroul permanent poate convoca o noua sedinta a comisiei pentru deputatul Ioan Adam.

„Acum, când vorbim despre aceasta adresa care vizeaza pe domnul Viorel Hrebenciuc, dânsul mai este deputat? Mai are obiect discutia noastra sau nu? Motiv pentru care au fost doua propuneri în cadrul comisiei, o parte care a fost si sustinuta de majoritate prin vot, a fost de amânare. Cu 15 la 7 si o abtinere s-a decis ca aceasta situatie ciudata, care nu s-a mai întâmplat pâna acum, sa o prezentam într-o adresa catre Biroul permanent, care sa decida ce avem de facut si când. Daca ne cheama mâine, mâine venim”, a afirmat presedintele Comisiei juridice.

„Am rugat colegii Comisiei juridice sa stea în zona. Practic, noi trebuie sa clarificam si adresa aceea suplimentara pentru care ar fi trebuit sa ne întâlnim mâine. Fiind legata tot de domnul Viorel Hrebenciuc si de calitatea domniei sale de deputat sau nu, trebuie sa stim daca mai are obiect sau nu”, a mai aratat Ciuca.

Ioan Adam este urmarit penal pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie