Ministrul Educatiei a aprobat infiintarea a trei centre judetene de excelenta pentru copii si tineri capabili de performanta

 

Judetele Prahova, Timis si Vâlcea vor avea câte un centru de excelenta în care vor fi selectati copii si tineri capabili de performanta, acestia urmând sa fie pregatiti în zilele de sâmbata, în timpul anului scolar, dar si în perioada vacantelor scolare, a anuntat miercuri Ministerul Educatiei.

eleviMinistrul Educatiei, Remus Pricopie, a aprobat înfiintarea celor trei centre judetene de excelenta din judetele Prahova, Timis si Vâlcea, care au ca obiectiv asigurarea conditiilor optime de pregatire si dezvoltare a copiilor si tinerilor capabili de performante înalte, arata MEN, într-un comunicat de presa.

Centrele vor selecta copii si tineri pentru constituirea grupelor de performanta pe discipline, arii curiculare sau domenii stiintifice, artistice si tehnice.

În ordinul de ministru privind înfiintarea acestor centre se precizeaza ca pregatirea copiilor si tinerilor se va desfasura în timpul anului scolar, în zilele de sâmbata, si în perioada vacantelor scolare. De asemenea, taberele scolare pe discipline vor fi organizate în timpul vacantelor scolare.

Centrul de Excelenta din judetul Timis va avea sediul în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara. În judetul Prahova, sediul CJE va fi la Colegiului National „I.L. Caragiale” din municipiul Ploiesti, iar în judetul Vâlcea, la Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea.

Organigramele centrelor urmeaza sa fie aprobate de inspectoratele scolare judetene, iar posturile aferente centrelor vor fi finantate din bugetele consiliilor locale. Centrele se pot finanta si din venituri proprii ale consiliilor locale, dar si din sponsorizari si donatii, a precizat Ministerul Educatiei Nationale. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie