Laszlo Kover: Ungaria ar trebui sa ia in considerare iesirea treptata din UE

 

Daca Uniunea Europeana vrea sa dicteze Ungariei ce sa faca, atunci Ungaria ar trebui sa ia în considerare iesirea treptata din Uniune, iar daca Bruxellesul îi spune unei tari cum ar trebui sa se guverneze, atunci se aseamana cu Moscova înainte de schimbarea regimului, a declarat Laszlo Kover, presedintele parlamentului maghiar si membru al partidului de guvernamânt Fidesz.

ueÎnsa Kover si-a descris scenariul drept unul de „cosmar” si a precizat ca are îndoieli ca acesta va deveni realitate, potrivit origo.hu. El a spus, de asemenea, ca nu UE si NATO sunt problema, ci mai degraba faptul ca „lumea euro-atlantica este zdruncinata din punct de vedere moral”.

Kover considera ca de la caderea comunismului guvernele si liderii financiari din unele tari vestice cred ca pot face tot ceea ce vor.

Discursul a atras imediat tirul opozitiei politice. Un parlamentar i-a cerut premierului Viktor Orbán sa-l „disciplineze” pe Kover deoarece opiniile sale lezeaza interesele internationale ale tuturor ungurilor . Politicianul a spus ca a venit timpul ca premierul sa anunte daca viitorul Ungariei sta într-o alianta cu Moscova sau într-una cu Bruxellesul.

Partidul Liberal a catalogat declaratiile lui Kover ca fiind „o greseala serioasa”, mai ales dupa ce SUA au sanctionat sase oficiali maghiari prin interdictii de calatorie. Bogdan Cojocaru, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie