ANRM a colectat redevente in cuantum de 570 de milioane de lei in primele sase luni, cu 15% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut

 

Redeventele încasate de stat în prima parte a acestui an au crescut cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. 75% din redevente au fost platite de Petrom.

Agentia Nationala pentru Resurse MineraleAgentia Nationala pentru Resurse Minerale a colectat redevente petroliere de 570 de milioane de lei (circa 130 de milioane de euro) în prima jumatate a acestui an, cu circa 15% peste ce a colectat anul trecut(501 milioane de lei). La aceasta suma se mai adauga înca 65 de milioane de lei din redeventa miniera, ceea ce duce volumul total al redeventelor încasate de stat, în prima jumatate a anului, la 635 de milioane de lei(150 de milioane de euro.)

Cea mai mare parte a redeventei petroliere provine de la producatorii de gaze – 318 milioane de lei, în timp ce de la producatorii de titei s-au adunat 252 de milioane de lei.

Cele mai mari redevente, petrol plus gaze, le-a platit Petrom, 418 milioane de lei, circa 75% din toata redeventa petroliera încasata de stat. Pe locul doi este Romgaz, cu o redeventa petroliera foarte mica, însa cu 142 de milioane de lei platite la gaz. Redevente foarte mici s-au mai încasat de la companii precum Amromco, Raffles Energy, Foraj Sonde Craiova sau Bent Oil. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie