Nicusor Constantinescu arestat pentru 30 de zile

 

Tribunalul Bucuresti a confirmat joi mandatul de arestare în lipsa emis pe numele presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.

ciocan si catuse„Confirma masura arestarii preventive dispusa fata de inculpat. Dispune punerea în executare a mandatului de arestare preventiva cu o durata de 30 de zile cu începere de la data încarcerarii, 6 noiembrie, pâna la 5 decembrie, inclusiv”, se arata în minuta deciziei TB.

Constantinescu urmeaza sa fie dus joi seara la Constanta, unde Tribunalul Constanta va decide, vineri, daca va confirma un alt mandat de arestare în lipsa emis pe numele presedintelui suspendat al CJ Constanta în dosarul privind Centrul Militar Zonal.

Nicusor Constantinescu a venit la Bucuresti joi din Turcia, dupa ce fusese retinut marti de Politia din Istanbul.

Presedintele suspendat al CJ Constanta s-a aflat pentru mai mult timp în SUA, unde a fost supus unor interventii chirurgicale. Pe numele sau a fost emis un mandat de arestare preventiva de instantele din România, deoarece nu s-a mai întors în tara la data stabilita de procurorii DNA.

Nicusor Constantinescu este cercetat în trei dosare, în unul dintre ele fiind trimis în judecata pentru trei infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obtinerea de foloase necuvenite si 21 de infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obtinerea de foloase necuvenite.

Alaturi de Constantinescu a fost trimis în judecata si Adrian George Gâmbuteanu, director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, pentru trei infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În rechizitoriu, procurorii au retinut ca Adrian Gâmbuteanu, cu sprijinul lui Nicusor Constantinescu, a refuzat în mod repetat sa puna la dispozitia Curtii de Conturi documentele necesare efectuarii controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 si 2013.(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin) agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie