Inca un dosar pe numele lui Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al CJ Constanta

 

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost trimis în judecata într-un nou dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu, pentru ca ar fi facut plati nelegale, prin care a prejudiciat CJ cu peste 30 milioane de lei si statul cu peste un milion de lei.

nicusor constantinescuProcurorii Directiei Nationale Anticoruptie Constanta l-au trimis în judecata pe Nicusor Constantinescu pentru sase infractiuni de abuz în serviciu, spalare a banilor si constituirea unui grup infractional organizat.

Alaturi de Constantinescu sunt judecate alte 15 persoane, Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta si doua firme.

Anchetatorii i-au trimis în judecata pe Felicia Taicutu, director general al Directiei Generale Economico-Financiare din CJ Constanta – pentru abuz în serviciu si constituirea unui grup infractional organizat, Titi Cenusa, arhitect sef la Directia Generala de Urbanism si Lucrari Publice a CJ, Lucian Simion, sef al Serviciului Utilitati Publice din CJ si Constantin Vladuca, inginer la Serviciul Utilitati Publice din CJ – toti pentru abuz în serviciu si constituirea unui grup infractional organizat, Ionut Titimeaua, director general al Directiei Generale de Administratie Publica si Juridica din CJ – pentru abuz în serviciu, Tudorel Pârvu si Bogdan Teoniu Gavrila Dima, directori generali ai Directiei Buget Finante din CJ – pentru complicitate la abuz în serviciu.

Adrian George Gâmbuteanu, director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, si Gica Ene, inginer silvic în aceeasi institutie, vor fi judecati pentru complicitate la abuz în serviciu si constituirea unui grup infractional organizat. Pentru aceleasi fapte a fost trimisa în judecata si RAJDP Constanta.

Victor Aurelian Coman si Daniel Dan Popa, administratori ai SC Rom Coman SRL, au fost trimisi în judecata pentru complicitate la abuz în serviciu, constituirea unui grup infractional organizat, transmitere fictiva a partilor sociale în scopul sustragerii de la urmarirea penala, evaziune fiscala si spalare a banilor.

În acelasi dosar vor fi judecati Florin – Georgel Onescu, primarul comunei Lipnita, judetul Constanta, si Nela Geileanu, secretara primariei, acestia fiind acuzati de abuz în serviciu.

Procurorii i-au trimis în judecata si pe Costica Zelca, administrator al SC Stop SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu si Ruxandra Luminita Darie, notar public, pentru complicitate la spalarea banilor.

De asemenea, au fost trimise în judecata SC Rom Coman SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu si constituirea unui grup infractional organizat, precum si SC Stop SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu. Otilia Ciocan, Livia Ispas, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie