Telefoanele Lumia cu Windows Phone 8 vor fi actualizate la Windows 10

 

Acum doi ani si jumătate, când a prezentat Windows Phone 8, Microsoft a anuntat că telefoanele Windows Phone 7 nu vor face saltul la noua versiune si a reusit astfel să enerveze tocmai utilizatorii care au avut încredere de la bun început în noua platformă.

nokia-lumia-920Neplăcuta poveste nu se va repeta însă la anul, Microsoft anuntând că toate telefoanele Lumia cu Windows Phone 8 vor fi actualizate la Windows 10.

Telefoanele Windows Phone 7 nu au fost actualizate la Windows Phone 8 deoarece Microsoft a decis să renunte la vechiul nucleu software Windows CE în favoarea mult mai performantului nucleu Windows NT, această schimbare radicală făcând însă si imposibilă actualizarea.

Platforma unică Windows 10 va aduce multe modificări, însă nucleul software va fi suficient de asemănător celui actual pentru a nu mai împiedica încă o dată actualizările software majore.

Anuntul a fost făcut prin intermediul contului oficial de Twitter @Lumia, compania dezvăluind astfel că toate telefoanele Lumia care folosesc în acest moment platforma Windows Phone 8 vor face trecerea la Windows 10.

Cum va arată noua platformă unificată Windows pe un telefon mobil rămâne încă o necunoscută, compania afirmând anterior că versiunea ARM a viitorului sistem de operare va fi gata abia undeva către finalul primului semestru al anului viitor.Până atunci însă, utilizatorii Windows Phone 8 pot sta linistiti stiind că nu vor fi lăsati, din nou, în urmă.Dorian Prodan.zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie