Presedintele Traian Basescu, a salutat initiativa lui Klaus Iohannis si a lui Victor Ponta de a accelera in Parlament respingerea legii gratierii si amnistiei

 

Presedintele în functie al României, Traian Basescu, a salutat miercuri seara, într-o conferinta de presa, initiativa lui Klaus Iohannis si a lui Victor Ponta de a accelera în Parlament respingerea legii gratierii si amnistiei si aprobarea cererilor DNA privind arestarea si perchezitiile unor membri ai Parlamentului.

traian basescu5„Daca acest lucru s-ar fi produs permanent, România ar fi fost în Spatiul Schengen. Ma bucur ca, în urma votului din 16 noiembrie, parlamentarii au înteles ca nu ei sunt stapânii legii, ci ca legea e stapânul lor. Este un regret al meu ca n-am reusit sa-i conving în zece ani de mandat cât de important este sa nu blocheze Justitia”.

Despre cererea privind începerea urmaririi penale a fostului ministru Cristian David, Basescu a spus ca decizia sa „nu înseamna ca domnul Cristian David este vinovat, el va merge în fata procurorilor pentru a clarifica daca a primit sau nu mita pentru înlesnirea obtinerii titlului de proprietate”.

Motoc trebuie sa demisioneze ca ambasador

Presedintele a mentionat ca a semnat numirea celor doi ministri, la Cultura si la Externe, dar în cazul celui de-al doilea mai sunt proceduri de efectuat înainte de a intra în vigoare decretul sau: „Am discutat cu domnul ambasador Mihnea Motoc si l-am asigurat de toata deschiderea mea în legatura cu numirea lui în functia de ministru de Externe. Desi eu am semnat decretele de aseara, trebuie duse pâna la capat procedurile privind riscul de incompatibilitate”, a spus Basescu.

El a precizat ca Motoc trebuie sa demisioneze mai întâi din toate functiile prezente, deoarece calitatea de membru al Guvernului este incompatibila cu orice alta functie de autoritate în afara celei de deputat sau senator, conform Constitutiei. „În momentul de fata, domnul Mihnea Motoc este si ambasador. Pentru a elimina incompatibilitatea trebuie sa existe emiterea decretului de chemare din functia de ambasador. Nu exista nici un dubiu în privinta competentei domnului Motoc. Însa decretul de numire nu se publica în Monitor pâna nu se publica decretul de revocare din functia de ambasador”, a precizat seful statului.

Citeste mai departe pe puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie