Dorin Badulescu: Efectiv nu aveam nevoie de instabilitate in interiorul profesiei

 

Medierenet: Care este parerea dumneavoastra cu privire la decizia CCR-ul referitoare la neconstitutionalitatea prelungirii mandatului membrilor Consiliului de Mediere?

Dorin Badulescu

Dorin Badulescu

Dorin Badulescu: In primul rand trebuie sa vedem motivarea curtii, sa vedem care sunt ratiunile pentru care s-a considerat ca aceasta exceptie este intemeiata. Evident ca in aceste conditii vor trebui facute alegeri pentru Consiliul de Mediere.
Mai mult decat atat ce as putea sa spun? Sunt anumite semne de intrebare pe care mi le pun si eu in legatura cu bunul mers al activitatii in ceea ce priveste medierea si profesia de mediator in continuare, avand in vedere ca sunt probleme la fiecare sedinta a CdM-ului.
Ne aflam intr-o situatie de interimat in care vor trebui luate masurile legala fata de ceea ce inseamna activitatea curenta a consiliului. Bineinteles ca institutia va functiona si lucrurile vor merge in continuare.
Trebuie organizate alegerile asa cum dispune legislatia in ceea ce ne priveste.

Medierenet:: Cand estimati ca vor avea loc alegerile pentru Consiliul de Mediere?
Dorin Badulescu:: Nu pot sa fac o estimare. Tine de capacitatea organizatorica. Eu as propune sa fie cat mai repede pentru ca situatia de interimat si incertitudine in ceea ce priveste profesia sa nu dureze. Din nefericire trebuie sa vedem mai intai motivarea deciziei curtii.
In plus noi traversam o perioada dificila, asta e cel mai deranjant, in care avem in implementare o noua modificare legislativa si suntem pusi intr-o situatie in care lucrurile devin si mai instabile decat erau.

Medierenet: Dupa publicarea motivarii deciziei CCR-ului mai este vreun pas de facut inainte de declanasarea pregatirilor pentru alegeri?
Dorin Badulescu:: Sa nu uitam ca exista in lucru, in comisia consultativa a corpului profesional al mediatorilor, regulamentul de organizare a alegerilor care este pus in discutia asociatiilor profesionale. Apoi trebuie adoptat acest nou regulament pentru alegeri in functie de dorintele corpului profesional si de ratiunile care stau la baza construirii acestei profesii si apoi in baza acestor hotararii si a procedurilor care se stabilesc, se vor organiza alegeri.

Medierenet: Care sunt prioritatile in acest moment?
Dorin Badulescu: Pentru mine prioritar, pe langa faptul ca avem dificultatea cu alegerile si care trebuie dusa la indeplinire de consiliul in functie, asa cum e el, este modificarea cadrului legislativ ca sa avem o paine de mancat.
Pentru ca indiferent ca sunt eu sau altul aceasta trebuie sa fie prioritatea pentru ca medierea sa functioneze in Romania, indiferent de decizia CCR si de orice alta dificultate care s-ar putea ivi. E nevoie sa ducem pana la capat acest deziderat pe care ni l-am asumat si pe care trebuie sa-l indeplinim, cu partenerii pe care ii avem si cu lobby-ul pe care il putem face.
Acestea sunt proiecte prioritare pe care orice consiliu de bun simt trebuie sa le duca mai departe, sa le continue, sa le aseze.

Vreau sa fac un apel la unitate in ceea ce priveste medierea si pot sa asigur mediatorii ca voi face tot ceea ce depinde de mine personal pentru ca lucrurile sa se aseze atat din punct de vedere legislativ cat si din punct de vedere al succesiunii consiliului viitor si sa fie o chestiune normala, transparenta.
Pentru aceasta corpul profesional trebuie sa ramana unit, pentru ca aceste lovituri nu sunt date Consiliului de Mediere ci medierii, in general, ca institutie si ca profesie.

Efectiv nu aveam nevoie de instabilitate in interiorul profesiei pentru ca este evident ca aveam nevoie de liniste pentru a putea lucra la acest cadru legislativ. Din pacate, asta e!

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Bolozan Iulica spune:

    In toata media televiziunii din Romania, in intervalul ora 21 – 23.45, suntem atentionati de un mesaj extrem de clar: „ALCOOLUL DAUNEAZA GRAV SANATATII!!” Nu am inteles niciodata de ce este transmis la ora aceea, cand deja populatia si care sunt in fata televizoarelor au consumat deja alcool, unii chiar prea mult, poate sunt chiar „obositi”. Facem o extrapolare la interviul distinsului nostru domn Presedinte – Dorin Valeriu BADULESCU, care afirma: „nu aveam nevoie de instabilitate in interiorul profesiei”. Intreb, domnule Dorin Valeriu BADULESCU, cu retorica in buzunar, „Nu dumneavoastra sunteti cel care sunteti responsabil de aceasta instabilitate? ” Pai acu’ imi spusesi domnule’ cand deja e tarziu, la ora asta!!! Poate ar fi trebuit sa ne transmiteti mai devreme poate inainte de finalizarea mandatului…; Simpatic, Monser, da’ matale!
    Cu simpatie, atent la pamflet… Iulica BOLOZAN

Adaugă părerea ta


 

Distribuie