Alternativa la proiectul gazoductului South Stream va interconecta retelele de gaze naturale din Romania, Bulgaria si Grecia

 

Coridorul de gaze care va interconecta reţele de gaze naturale din România, Bulgaria şi Grecia va avea o capacitate între 3 şi 5 miliarde de metri cubi pe an, potrivit unor documente publicate de Ministerul Energiei din Grecia citate de portalul bulgar Novinite.

GazoductMarţi, cele trei state au convenit să construiască un coridor vertical de gaze ca alternativă la proiectul gazoductului South Stream.

Sursele de aprovizionare cu gaze pentru noul coridor vertical ar urma să fie terminalul LNG Revithoussa din Grecia precum şi conducta Trans Adriatic Pipeline, care ar urma să transporte gaze naturale din bazinul Caspic.

Comisia Europeană este pregătită să ia în considerare utilizarea fondurilor europene pentru a contribui la ‘o integrare mai bună şi solidă a sistemului energetic din aceste ţări în cadrul global energetic al UE’, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, Maros Sefcovic. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie