Monica Macovei vrea revocarea din functie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea

 

Europarlamentarul Monica Macovei solicită Parlamentului revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

Monica Macovei„Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a refuzat să atace Ordonanța de Urgență (OUG) care a permis migrația primarilor pentru 45 de zile, iar astăzi Curtea Constituțională a decis că această OUG încalcă Constituția.

Victor Ciorbea a demonstrat că este avocatul de casă al PSD și nu Avocat al Poporului. Prin refuzul de a contesta această ordonanță Ciorbea a permis Guvernului Ponta să facă comerț cu primari, cu intenția comercializării voturilor. I-am solicitat lui Victor Ciorbea, chiar în ziua în care a fost emisă de Guvernul Ponta această ordonanță neconstituțională, să o atace la Curtea Constituțională.

Ciorbea a refuzat, iar dacă ar fi acționat cum i-am cerut astăzi nu mai eram în situația în care timp de 45 de zile s-a aplicat o lege neconstituțională”, a declarat Macovei, potrivit unui comunicat de presă.

Ea a spus că aleșii locali care au migrat în aceste 45 de zile ar trebui să-și piardă mandatele.

„Avocatul Poporului trebuie să fie ales prin vot direct de români, așa cum susțin de multă vreme. Până la modificarea Constituției în acest sens solicit Parlamentului să îl revoce pe Victor Ciorbea”, a adăugat Monica Macovei.(AS — autor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie