14 persoane si doua societati comerciale trimise in judecata de procurorii DNA

 

14 persoane și două societăți comerciale au fost trimise în judecată, luni, de procurorii Serviciului Teritorial Timiș al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 12 milioane de lei, potrivit unui comunicat al DNA.

dna1Membrii grupării sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală sau complicitate la evaziune fiscală, spălarea banilor, uz de fals în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, grupul infracțional era condus de Dănuț Florin Măran, administrator de facto al firmelor Technocer SRL și Dateco SRL. Acesta, cu sprijinul altor 13 persoane cercetate în același dosar, printre care și Marcel Ladislau Adler, administrator la Dateco SRL, și Francisc Ioan Toth, administrator la Technocer SRL, s-a sustras de la plata sumei de 12,33 milioane de lei (reprezentând TVA în valoare de 7,99 milioane de lei și impozit pe profit în sumă de 4,34 milioane de lei) pe care cele două firme o datorau bugetului statului, cu titlu de impozite și taxe.

O parte din suma provenind din evaziune fiscală a fost transferată succesiv prin conturile unor persoane juridice, iar ulterior a fost remisă lui Florin Dănuț Măran și reintrodusă în circuitul civil în scopul însușirii ei de către acesta.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie