Premierul Victor Ponta: Există riscul ca toate masurile sociale sa nu poata fi aplicate de la 1 ianuarie daca bugetul e respins de CCR

 

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa că bugetul pe 2015 nu va fi respins de Curtea Constituţională (CCR).

victor ponta in sedinta de guvernÎn cadrul şedinţei de Guvern, Ponta a afirmat că dacă PNL nu-şi retrage contestaţia împotriva bugetului de la CCR, atunci există riscul ca toate măsurile sociale să nu poată fi aplicate de la 1 ianuarie.

Mai precis, ar exista riscul ca salariile şi pensiile, dar şi cofinanţările pentru fondurile UE să nu poată fi plătite de la începutul anului viitor.

„Îmi exprim dorinţa ca bugetul să treacă, altfel, ştim cu toţii efectele, toate măsurile pe care le-am luat de la 1 ianuarie nu vor putea fi aplicate. Toate măsurile pentru profesori, doctori, pensionari, pentru fondurile europene nu vor putea fi luate. Am înţeles că în comisiile de specialitate bugetul a fost votat aproape în unanimitate. Dincolo, în Parlament, este vorba despre un vot politic, pe care-l înţeleg, dar până la un punct. Sper ca bugetul să nu fie respins, ar pune în pericol toate aceste măsuri, sper să fie promulgat la 1 ianuarie”, a declarat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a făcut aceste declaraţii în cadrul şedinţei de guvern de astăzi. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie