Din luna februarie RCA-ul s-ar putea ieftini pentru soferii tineri

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţă că, până la finele lunii februarie, va veni cu o soluţie în ceea ce priveşte situaţia şoferilor sub 30 de ani care plătesc sume uriaşe pentru asigurarea de răspundere civilă auto. ASF încearcă să uniformizeze metodele prin care companiile de asigurare calculează primele RCA.

Asigurare RCAAutoritatea de Supraveghere Financiară se află în plin proces de analiză a modalităţilor prin care societăţile de asigurare stabilesc tarifele RCA pentru tineri, au arătat, pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii ASF, după ce ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a declarat că tinerii plătesc sume exagerate pentru RCA.

Un raport în acest sens va fi gata până la finele lunii februarie, promit cei de la Autoritate. Măsurile administrative vor viza uniformizarea metodelor prin care firmele calculează prima anuală. „ Aceştia(nr: asigurătorii) au modalităţi diferite de a calcula tarifele, conform propriilor standarde, vrem însă să acţionăm – prin instrumentele pe care le avem la îndemână – în direcţia eliminării diferenţierilor excesive.”, arată ASF.

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov a arătat că tinerii plătesc tarife mult prea mari pentru RCA şi a cerut ASF să ia măsuri. „Consider că actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti nişte poliţe RCA care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât maşina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluţie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu îşi vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speţa va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor şi nu împotriva lor”, a spus ministrul Finanţelor.

O poziţie similară a abordat şi premierul Victor Ponta, într-o postare pe Facebook. Şerban Buşcu, economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie