Victor Ponta sustine ca ordonanta de urgenta care permite renuntarea la titlurile stiintifice n-a fost facuta special pentru el

 

Orice vrei să faci tot nu va fi bine – spune Victor Ponta, întrebat dacă renunţă la titlul de doctor. Premierul susţine că ordonanţa de urgenţă care permite renunţarea la titlurile ştiinţifice n-a fost făcută special pentru el.

victor ponta11Premierul susţine că actul normativ vine cu mai multe modificări referitoare la sistemul de învăţământ în general. Până acum, titlurile ştiinţifice puteau fi retrase doar de Ministrul Educaţiei, la propunerea unei comisii speciale de anchetă.

Victor Ponta a precizat luni că discuţia despre ordonanţa referitoare la renunţarea la titlul de doctor este încheiată. Premierul a adăugat că, la întrebările jurnaliştilor pe această temă, se simte ca în gluma „cu şapcă, fără şapcă”.

„După cum dvs. ştiţi, dacă vreţi să ştiţi, acea ordonanţă are multe prevederi referitoare la sistemul de educaţie, una dintre acestea se referea la faptul că pe 6 februarie, dacă nu mă înşel, un număr important de cadre didactice din învăţământul universitar trebuiau să-şi piardă statutul, ceea ce se întâmpla în timpul anului universitar. De asemenea, aşa cum a explicat ministrul Educaţiei, e vorba de şase prevederi care ţineau de urgenţa desfăşurării procesului. (…) Suntem exact ca în gluma ‘cu şapca, fără şapcă’. Dacă nu vreau să renunţ, de ce nu renunţ? Dacă vreau să renunţ, de ce renunţ? Deci, din punctul meu de vedere, discuţia este clar închisă. Orice vrei să faci tot nu va fi bine”, a declarat Ponta la sediul central al PSD, întrebat de ce a fost necesară OUG 94/2014 şi de ce prevederile din acest document nu au fost supuse unei proceduri parlamentare.

De la emiterea ordonantei până acum, Victor Ponta n-a făcut o solicitare oficială de renunţare la titlul de doctor.

Consiliul Naţional de Etică din cadrul Ministerului Educaţiei a decis că premierul n-a plagiat în teza de doctorat, însă alte două organisme universitare au stabilit contrariul.

Guvernul a modificat la sfârşitul anului 2014, printr-o ordonanţă de urgenţă, Legea educaţiei naţionale, stabilind printre altele şi cadrul legal care reglementează regimul titlurilor ştiinţifice. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie