Riscul de intrare in incapacitate de plata al Romaniei este mai mic decat al Italiei, Ungariei, Bulgariei, Portugaliei si Greciei

 

România este mai bine poziționată în prezent decât țări precum Italia, Ungaria, Bulgaria, Portugalia și Grecia, din punct de vedere al capacității de onorare a obligațiunilor externe în următorii cinci ani, conform ultimului raport Standard & Poors – ‘S&P Capital IQ Sovereign Debt Report Q4 2014’.

Standard& Poor'sRomânia are un punctaj de 9,8% în ceea ce privește riscul cumulativ pe cinci ani de intrare în incapacitate de plată (default), care o plasează pe o poziție mai bună, la 30 decembrie 2014, decât Italia (10,4%), Ungaria (12,2%), Bulgaria (12,8%), Portugalia (16,8%) și Grecia (62,9%).

Raportul S&P este realizat pe baza percepției de risc și identifică potențialele evoluții care pot duce la modificări ale riscului perceput de investitori. Datele din raport vor ajuta investitorii să estimeze mai clar riscurile pe termen lung, se arată în raportul Standard & Poors — ‘S&P Capital IQ Sovereign Debt Report Q4 2014’.

Raportul analizează tendințele în contractele credit default swap (CDS) — prin care investitorii asigură datoriile unei țări față de posibilitatea de neplată pe cinci ani — din perspectivă regională, precum și riscul implicat de emițătorii de datorii suverane globale pe baza riscului cumulativ pe cinci ani de intrare în incapacitate de plată (CPD), la 30 decembrie 2014.(AS — autor: Mihaela Dicu, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie