ASF va face controale la asiguratori pentru a verifica modul de calcul al tarifelor la politele RCA pentru tineri

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară va efectua, după modificarea normei RCA, controale la asigurători pentru a verifica modul de calcul al tarifelor la poliţele pentru tineri şi va aplica sancţiuni dacă va identifica abuzuri din partea acestora, a declarat vicepreşedintele ASF Mircea Ursache, potrivit Mediafax.

asf1„ASF nu a greşit când a adoptat vechea normă RCA. Prin obligativitatea ca preţul poliţelor RCA să acopere toate obligaţiile ce decurg din încheierea contractului, iar eventualele pierderi nu vor fi acoperite din alte forme de asigurare, s-a generat o presiune pe preţ, care a crescut. Pe de altă parte, sesizările privind preţul tarifelor RCA pe segmentul tinerilor erau atât de mari încât am fost nevoiţi să acceptăm modificarea normei RCA, pe o perioadă de timp în opinia mea”, a afirmat Ursache.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, la 15 ianuarie, că a eliminat din legislaţie obligaţia asigurătorilor de a stabili tarife de primă pentru poliţele RCA astfel încât să acopere toate angajamentele ce decurg din încheierea contractelor, decizie care ar putea avea ca efect reducerea preţului asigurării.

„Consiliul ASF a hotărât modificarea Normei 23/2014 prin abrogarea prevederilor articolului 21, alineatul 1, care stipulează obligaţia asigurătorilor de a stabili tarife de primă RCA, astfel încât să fie acoperite toate angajamentele ce decurg din încheierea contractelor de asigurare pe acest segment. Această prevedere a fost adesea invocată ca factor de stimulare a creşterii tarifelor”, arăta atunci ASF, într-un comunicat.

Totodată, tarifele de primă nu vor putea fi modificate decât după minimum 6 luni, faţă de 12 luni anterior, cu excepţia indexărilor sau a modificărilor pe anumite categorii de riscuri.

Amendamentele aduse Normei ASF 23/2014 privind RCA vor intra în vigoare la data publicării acestora în Monitorul Oficial.

Citeste mai departe pe realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie