Ghid de utilizare a tichetelor electronice

 

Tichetele de masă electronice vor putea fi emise de companiile de pe această piaţă, după ce acestea vor fi re-evaluate şi autorizate, potrivit normelor de aplicare a Legii 142/1998, publicate în Monitorul Oficial nr. 54/2015. ECONOMICA.NET a preluat un Ghid de Utilizare a tichetelor electronice, realizat de unul dintre marii jucători de pe această piaţă.

plata-cardAngajatorii și angajații vor putea opta pentru tichetele de masă în format card numai după vor fi elaborate criteriile de autorizare a unităților emitente şi, desigur, după acestea vor fi re-evaluate şi autorizate, potrivit comunicatului unuia dintre principalii jucători de pa această piaţă, Sodexo România.

Ministerul Finanțelor Publice va face evaluarea și autorizarea propriu-zisă a companiilor care doresc să emită tichetele de masă electronice, căci va rămâne autoritatea de control, pentru a asigura stabilitatea sistemului.

Sodexo a realizat un Ghid de utilizare a Tichetelor de Masă în Format Electronic, util pentru angajatorii și angajații care doresc să adere la noul format de tichete emise pe card:

Principii și reguli pentru angajați privind tichetele de masă în format electronic

1. Sumele disponibile pe cardurile de tichete de masă ale angajaților:

• Angajatorii sunt obligați să înștiințeze lunar salariații cu privire la data alimentării și valoarea tichetelor de masă transferate pe cardul de tichete;
• Angajații vor folosi tichetele de masă electronice în conformitate cu contractul pe care unitatea emitentă îl încheie cu angajatorul.

2. Niciun cost suplimentar pentru angajați:

• Toate costurile cu tichetele de masă în format electronic vor fi suportate de către angajatori;

3. Efecturarea plății cu tichete de masă în format electronic:

• La momentul achitării alimentelor în unitățile alimentare, cardurile de masă vor fi debitate cu valoarea integrală a produselor cumpărate.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie