Mediator Ana Cristina Margu candideaza la functia de membru in Consiliul de Mediere

 

Scrisoare de intenție

Cred cu tărie în instituția medierii și consider că este indispensabilă în societate. Îmi doresc cu ardoare să pot continua să desfășor dificila misiune de a aduce în conștiința cât mai multor oameni medierea, ca făcând parte din Mediator Ana Cristina Margunormalitate, și de a deveni o instituție respectată și utilizată cu prioritate față de metoda clasică de soluționare a conflictelor interumane. Îmi exprim pe această cale intenția de a candida pentru unul dintre locurile ce vor fi ocupate în viitorul apropiat în Consiliul de Mediere.

Menționez încă de la început că, deși cunosc faptul că este important să ai un grup , o asociație, o organizație sau vreun organism care să te susțină atunci când te aventurezi pe un astfel de drum, actualmente mă bizui doar pe mine însămi și, ca o idealistă ce sunt, cred în citatul conform căruia ,, norocul îi favorizează pe cei curajoși ,,. Dealtfel, doar datorită curajului și a ambiției am reușit să îmi îndeplinesc cele mai multe idealuri în viață. De această dată este vorba despre un ideal care nu este doar al meu, ci și al tuturor mediatorilor, în egală măsură: acela de a lupta pentru ca medierea să dobândească recunoașterea cuvenită, să devină funcțională, prin elaborarea unor articole de lege care să fie în acord cu legea fundamentală, și care să convingă oamenii, autoritățile, magistrații și avocații deopotrivă că medierea este un instrument valoros și esențialmente necesar în societatea noastră de astăzi. Cred în forța unei legi bune și de aceea nu mă hazardez să arunc vina pe vreo entitate pentru lipsa de interes arătată medierii actualmente. De asemenea, doresc să pot contribui, împreună cu ceilalți membri ai viitorului Consiliu de Mediere, la găsirea celor mai ingenioase idei și strategii de promovare a medierii, studiind metodele aplicate de alte state unde medierea a reușit. Consider că, având o lege bine pusă la punct și stabilă și strategii de promovare eficiente, vom reuși să așezăm medierea în România în locul său binemeritat.

Nu vin cu idei fantasmagorice sau cu promisiuni tipice campaniilor electorale, promisiuni care, de regulă, nu vor fi niciodată respectate, ci , odată ce se vede ales, promitentul uită cu desăvârșire de cele promise. Vin doar cu intenția și determinarea de a continua, de la un alt nivel de autoritate, ceea ce deja am început: obținerea victoriei medierii asupra mentalității învechite, rigide, a poporului român, că dreptatea de dobândește doar în curtea justiției.Vin cu intenția de a da jos procesomania și de a pune în locul ei consensualismul.

În anul 2012 am abolvit cursurile de formare profesionalã a mediatorilor, devenind mediator autorizat și fiind înscrisă pe tabloul mediatorilor autorizați din județul Vâlcea.

Așadar, am decis, în urmă cu doi ani, să abordez nobila profesie de mediator. Iar asta, pentru a-mi aduce aportul la soluționarea conflictelor interumane. A fost o provocare pentru mine și am iubit profesia de mediator încã de la început.

Citeste mai departe pe anacristinamargu.wordpress.com

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Deac Augustin spune:

    Intamplator am ajuns pe acest site si am citit articolul despre singurul candidat la sefia mediatorillor. succes ii doresc dar am o intrebsre: de ce isi permite sa jigneasca poporul roman?

Adaugă părerea ta


 

Distribuie