Dosarul Romgaz. DIICOT cere urmarirea penala pentru Varujan Vosganian si Adriean Videanu

 

DIICOT a înaintat luni procurorului general Tiberiu Nițu referatul prin care se solicită realizarea demersurilor necesare către Senat în vederea formulării cererii de urmărire penală pentru fostul ministru Varujan Vosganian în dosarul Romgaz.

diicot siglaEste a doua oară când se cere aviz pentru Varujan Vosganian în acest dosar. Pe 7 octombrie 2013, solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian a fost respinsă de Senat. Votul a fost secret, cu bile. Potrivit regulamentului, aprobarea unei astfel de solicitări necesita votul majorității senatorilor prezenți.

De asemenea, DIICOT a solicitat luni procurorului general să ceară aviz de la președintele României în vederea formulării cererii de urmărire penală și pentru fostul ministru Adriean Videanu, cercetat în același dosar.

Solicitările au fost făcute în dosarul în care mai este cercetat penal și omul de afaceri Ioan Niculae.

„La data de 2 februarie 2015, DIICOT a înaintat procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, referatele prin care s-a solicitat realizarea demersurilor necesare către Parlamentul României — Senat în vederea formulării cererii de urmărire penală pentru numitul Vosganian Varujan (fost ministru al Economiei și membru al Guvernului în perioada decembrie 2006 — decembrie 2008, senator în Parlamentul României — Senat în actuala legislatură), sub aspectul infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat (în modalitatea normativă a aderării și sprijinirii); abuz în serviciu și complicitate la delapidare”, se arată într-un comunicat al DIICOT remis luni AGERPRES.

De asemenea, DIICOT solicită începerea urmăririi penale pe numele lui Adriean Videanu (fost ministru al Economiei și membru al Guvernului în perioada decembrie 2008 — septembrie 2010), sub aspectul infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat (în modalitatea normativă a aderării și sprijinirii), abuz în serviciu și complicitate la delapidare.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie