Peste 4600 de suspecti de vot multiplu la alegerile europarlamentare din mai 2014

 

Peste 4.600 de persoane sunt suspectate că au votat multiplu la alegerile europarlamentare din mai anul trecut. Este vorba despre CNP-uri regăsite atât pe listele permanente, cât şi în cele suplimentare, a precizat marţi Autoritatea Electorală Permanentă. Rezultatele verificării au fost transmise Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

parchetDin cele 4.641 înregistrări multiple, 2.230 se regăsesc în aceeaşi secţie de votare, pe aceeaşi listă sau pe liste diferite, informează Autoritatea Electorală Permanentă, într-un comunicat de presă citat preluat de Mediafax.

Alte nereguli identificate: 2.600 de semnături identice, 950 înregistrări catalogate ca având rândul anulat, 571 înregistrări cu semnătura incertă, lipsa semnăturii în cazul a 26 de înregistrări şi un CNP invalid cu mai puţin de 13 caractere.

Numărul total de înregistrări afectate este de 9.310. Din totalul de 9.310 înregistrări afectate, 3.106 înregistrări sunt pe listele permanente şi 6.204 înregistrări sunt pe listele suplimentare.

În conformitate cu prevederile legale, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis rezultatele verificării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică. AEP are obligaţia ca, în termen de şase luni de la primirea listelor electorale de la Biroul Electoral Central, să le verifice pentru depistarea unor posibile cazuri de vot multiplu, (acelaşi Cod Numeric Personal apare de două sau mai multe ori în listele electorale). stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie