Candidatii la functia de membru in Consiliul de Mediere sunt persoane publice

 

authentic democracyAnul acesta vor avea loc alegeri pentru un nou Consiliu de Mediere. Mediatorii din intreaga tara isi vor alege noi lideri. Comunitatile de mediatori sunt active si comenteaza intens acest subiect.

In acest moment exista 6714 de mediatori cu drept de vot.

Inscrierea candidatilor in cursa pentru un loc in Consiliul de Mediere a inceput acum doua zile, desi campania electorala a acestora a demarat cu cateva saptamani inainte. Perfect. Specific capitalismului democrat din Romania, fiecare candidat si potential lider a inceput sa isi promoveze propria imagine sau imaginea grupului la care este afiliat. Pot fi multe discutate si comentate in cadrul acestor campanii. Nu e aici locul pentru aceasta.

Ce cred eu ca nu inteleg unii dintre candidati.

O persoana care isi depunde candidatura la o functie publica devine automat persoana publica. Acest statut, in ciuda aparentelor, nu este usor de purtat. E simplu sa te declari candidat la o functie publica, dar dificil sa accepti statutul de persoana publica. Consider ca un viitor lider al mediatorilor din Romania trebuie sa isi asume cu demnitate acest statut.

Ce presupune acest lucru?

In calitate de candidat, putem presupune ca orice mediator va dori sa isi faca cunoscute ideile in randul mediatorilor. Si aceste idei pot fi cunoscute cel mai bine atunci cand mediatorii raspund jurnalistilor sau colegilor mediatori onest, deschis, fara mici hartiute si texte bine pregatite dinainte. Pentru ca, un viitor lider al mediatorilor trebuie sa fie pregatit sa raspunda oricaror intrebari din partea celor care il aleg.

In acest sens, publicatia Medierenet doreste sa ofere si va oferi celor 6.714 de mediatori care vor merge la vot (sau vor vota prin corespondenta) o imagine cat mai corecta a ceea ce gandesc si a felului in care sunt pregatiti candidatii la Consiliul de Mediere. Aceasta perspectiva asupra tuturor candidatilor poate fi realizata doar daca viitorii lideri sunt deschisi unui dialog si unor intrebari pe teme legate de campanie fara sa aiba dinainte raspunsurile pregatite. Pentru ca, stim cu totii, aceasta ar insemna ca am fi precum niste elevi care ar copia la o lucrare la scoala. Nu poti rezolva in mod cinstit o tema daca iti faci fituici acasa. Si aici nu vorbim de elevi, ci de viitorul medierii si al mediatorilor din Romania.

Medierenet isi asuma responsabilitatea unui nou tip de informare: scurta, clara, la subiect.

Daca un candidat nu vrea sa se adreseze mediatorilor prin intermediul Medierenet, vom anunta acest lucru.
Daca un candidat isi expune ideile intr-un anume fel, vom publica aceste idei, in felul expus de candidat.
Daca un candidat are ceva de transmis mediatorilor, exceptie facand sloganele electorale, Medierenet ii va sta la dispozitie.

Medierenet nu va fi transformat intr-o paltforma de campanie electorala inutila si fara informatii concrete.

In acest sens, ii rog mult pe stimatii candidati care se simt nemultumiti de cele aparute pe Medierenet din momentul in care a inceput depunerea candidaturilor pentru Consiliul de Mediere sa cugete si sa constate ca aceasta publicatie nu face decat sa redea ad litteram gandurile pe care acestia si le-au expus. Cum un jurnalist trebuie sa aiba si dovada a ceea ce scrie, in mod evident, toate discutiile cu candidatii au fost si vor fi inregistrate. Pentru o transparenta cat mai larga.

Mediatorii au nevoie din partea candidatilor de multe raspunsuri, dar fara teme pregatite dinainte. Pentru ca asa este cinstit.

Mediatorii au nevoie sa fie informati in mod onest si sincer. Evident, niciun candidat nu poate fi perfect, dar ar fi indicat ca cei mai competenti candidati sa devina lideri ai mediatorilor.

Candidatii care au cu adevarat stofa de lider vor aprecia informatiile publicate pe Medierenet.

Ceilalti candidati ar trebui sa invete din greseli.

Pana la urma mediatorii vor decide pe cine aleg.

Rolul nostru este sa nu ii mintim.

Urez succes tuturor candidatilor si va invit sa urmariti zilnic Medierenet.

Stelian Gorgan,

Manager Medierenet.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie