Ştefan Coste: „nu urmaresc un castig material decat pentru colegi, pentru interesul general al profesiei”

 

Redactor MediereNet.ro: Cum decurge o zi de munca pentru un membru al Consiliului de Mediere?

fara-pozaȘtefan Coste: La mine ziua de munca incepe la 8:30- 9:00 si se termina undeva la 20-21:00 pentru ca atunci cand desafor activitatile care vizeaza Camera Mediatorilor din Romania, care are filiale in toate judetele Moldovei, dat fiind faptul ca imi fac activitatea si ca membru al Consiliului de Mediere si ca organizator al activitatii profesionale in teritoriu. Si atunci, intalnirile cu mediatorii care au loc pe fondul discutiilor pe diverse probleme, intalnirile cu factorii de decizie de la Tribunal, de la Curtea de Apel, de la diverse institutii publice: primarii, prefecturi, secretari de Consilii Judetene, toate au loc pentru dicutii in contextul medierii in ansamblu. Sunt peste 7-8 ore pe zi care sunt dedicate medierii.

RM: Cate ore ati muncit zilnic ca membru al Consiliului de Mediere?

Ș.C.: Zilnic v-am spus. Eu sunt si notar public. Sunt implicat in orice proiect care tine de mediere. La nivelul zonei Moldovei nu am pus niciodata problema ca eu sunt dintr-o asociatie sau alta. Eu de fiecare data cand m-am intalnit cu mediatorii (si ma intalnesc cel putin lunar cu acestia), anunt ca vreau sa ma intalnesc cu mediatorii din judetul respectiv si vin toti cei care doresc sa se implice in proiectele pe care le desfasuram. Sambata trecuta m-am intalnit cu mediatorii de la Suceava, acum trei saptamani la Neamt, acum patru saptamani la Bacau. Continuu ma intalnesc la fiecare final de luna.

RM: Ce indemnizatie lunara ati avut in calitate de membru al CdM?

Ș.C.: Indemnizatia era in jur de 4.000 de lei, dar aceasta este donata luna de luna la Fundatia Camera de Arbitraj care isi desfasoara activitatile de mediere. Banii nu imi raman mie, pentru ca nu ma intereseaza banii pentru a-mi ramane mie, ci pentru a lucra cu personalul care-l am la dispozitie. Cand ma duc in teritoriu, am soferul pe care-l platesc, am masina care consuma, am persoane angajate si banii sunt dati la fundatie.

RM: Considerati ca remuneratia a fost mica sau mare?

Ș.C.: Nu pot sa spun nici mica, nici mare. A fost suficienta pentru a plati cheltuieli auxiliare activitatii pe care le desfasor, deci mie nu mi-au ramas banii acestia. Eu incerc sa contribui la ceea ce inseamna cheltuiala in mediere si am contribuit din 2007. Am pus la dispozitie tot timpul sume de bani pentru activitati desfasurate in mediere, cu scopul promovarii medierii. Nu s-a pus niciodata problema banilor in discutie. Ceea ce fac eu este pasiune, nu urmaresc un castig material decat pentru colegi, pentru interesul general al profesiei.

RM: Considerati ca ati meritat acea indemnizatie?

Ș.C.: Indemnizatia a fost folosita in interesul medierii. Nu am folosit eu sub nicio forma banii respectivi.

Seria de interviuri cu candidatii la alegerile CdM reflecta intru totul declaratiile telefonice ale acestora

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

  1. […] invităm să urmăriți interviul acordat de domnul Ștefan Coste, candidat la alegerile pentru Consiliul de mediere din 2015 pentru […]

Distribuie