Opinie a candidatului Adrian Bădilă: Consiliul de Mediere 2015 – un nou experiment sau performanță?

 

„Urmărind “ofertele” candidaților pentru Consiliul de Mediere, cred că sunt necesare câteva scurte comentarii despre ce presupune leadership și management într-o organizație ce poate deveni mai eficientă și eficace pentru corpul professional al mediatorilor.

Adrian Bădilă

Adrian Bădilă, mediator

Leadership presupune viziune, valori, principii, norme, stiluri, comportamente și atitudini pentru obținerea rezultatelor asumate, de aceea consider că este importantă asumarea în literă și spirit a Codului de etică a membrilor Consiliului de Mediere în vigoare (Anexa 9 la ROF). Ledership-ul este caracterizat de un grad mare de flexibilitate, în relație directă cu cultura medierii.

Componenta de management a viitorilor membri ai Consiliului de Mediere pleacă de la viziunea și misiunea asumată deja de consiliu, cu accent pe strategii, obiective, planuri și bugete pentru obținerea de rezultate benefice pentru consumatorii serviciului de mediere în primul rând. Managementul presupune predictibilitate prin implementarea Direcțiilor și obiectivelor strategice 2014 – 2020 și a Planului de măsuri 2014 – 2020, ca parte a Strategiei privind medierea și dezvoltare aprofesiei de mediator în România pentru perioada 2014 – 2020, în vigoare din decembrie 2014.

Sper ca membrii aleși în viitorul Consiliu de Mediere să aibă abilități demonstrate de leaderi și manageri, să aibă sentimentul de apartenență la profesie și să aducă fiecare plusvaloare acestei entități de tip board.

Sunt ferm convins că indiferent de strategiile noastre de comunicare și de profilul pe care încercăm să îl propulsăm în “oglinda realității” pentru mediatorii votanți (ex: strateg, integru, cu notorietate pe rețelele de socializare, făcător de legi, înființător de noi structuri județene, spărgători de ghinioane – nu am avut noroc ca membru în consiliu până acum, dar de mâine …), până la urmă componența viitorului Consiliu de Mediere va fi reprezentativ pentru corpul profesional al mediatorilor.

În fapt, procesul de alegeri pentru viitorul Consiliu de Mediere este deja un succes: 74 candidați curajoși, o combinație de oameni care și-au demonstrat deja competențele ca foști membri în consiliu, lideri cu un statut social bine definit deja în societate, tineri furioși, cârcotași, sau vănzători de iluzii – toți cu credința că pot gestiona puterea dată de mediatori prin vot pentru un management al schimbării benefic pentru mediere.

Mult succes tuturor!

Adrian Bădilă – candidat pentru demnitatea de membru al Consiliului de Mediere”

Acest articol a fost publicat cu acordul autorului

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie